Introductie

dance meets vr...

Narcissus & Echo is een ontroerende Virtual Reality dance performance over eenzaamheid en verbinding. Een gezamenlijke ervaring… op afstand.

In deze grensverleggende interactieve dans zit het publiek opgesloten met de mythische wezens Narcissus en Echo: gevangen in een spiegelpaleis in virtual reality. Ze zijn samen, maar lukt het ze om echt contact te maken met elkaar? De één dreigt zichzelf te verliezen door een onbeantwoorde liefde. De ander ziet alleen zichzelf staan en verliest steeds meer het contact met de realiteit. Zonder elkaar zijn ze waarschijnlijk verloren…

Met een team van artiesten uit de wereld van dans, design en techniek gebruikten we de lockdown om een compleet nieuwe ervaring te maken. Ontwikkeld om tijdens de voorzichtige heropening van podia met kleine groepen te beleven.  Duik met ons in deze surrealistische wereld en word deel van een VR dans- en muziekvoorstelling over narcisme, ‘echo chambers’, isolement en – misschien- liefde. Verlies jezelf met de dansers Toon Lobach en Ève-Marie Dalcourt in dit tragische en tijdloze verhaal. Kruip in hun huid en ontdek alle verborgen perspectieven.

Meer lezen:

Recensies:

Radiointerviews:

naar een idee van Peter Leung en Hidde Kross

de ervaring

Dansvoorstelling op nieuwe muziek in een fantasiewereld, gebaseerd op de mythe van Narcissus en Echo.

de voorstelling

Met vijfentwintig anderen krijg je in een magisch ingerichte zaal een VR bril, en begin je samen deze unieke reis.

de makers