the making of... De choreografie en dans

Choreograaf Peter Leung werkte samen met de geweldige  dansers Toon Lobach en Eve-Marie Dalcourt aan de choreografie.  De uitdaging was  het choreograferen voor de parallelle werelden waartussen het publiek moest gaan dolen in VR. Beeldend kunstenaar Noralie creëerde een rijk gescharkeerd storyboard waarin de choreografie, de muziek en de VR-wereld op een tijdlijn met drie lagen samen zou komen. Dit leidde tot  voor een fascinerend choreografisch en-denkproces.

We stelden bij de eerste fase van de creatie het ritme van de een metronoom centraal, omdat een deel van de muziek pas zou worden gecomponeerd nadat we de dans hadden gefilmd.  Dat is een zeer ongebruikelijk proces voor een dansmaker, omdat de dans bijna altijd wordt gechoreografeerd op de uiteindelijke muziek.

Dans gebruiken als taal om een verhaal over verbinding te vertellen, voelde erg natuurlijk, en het feit dat het publiek dat de dansers bijna kan aanraken in de VR-ervaring en in hun huid kan kruipen, zorgt voor een onvergetelijke, unieke ervaring.